EVLERİNİZİ FARKLI RAF SİSTEMLERİ İLE GÜZELLEŞTİRİN
Evlerinizi Farklı Raf Sistemleri  İle Güzelleştirin

Evlerinizi Farklı Raf Sistemleri  İle Güzelleştirin

Evlerimizde estetik ve görsel alanlar oluşturmak, bibloları, vazoları, süs aksesuarlarını, oyuncak hayvan figürlerini sergilemek ve renkli bir mekan yaratarak evimizi, odalarımızı boğuculuktan kurtarmak için farklı raf dekorasyonları kullanırız. Özellikle oda hacimleri küçük ve yetersiz ise süs eşyalarını teşhir etmek için kullanacağınız sehpa, orta masa, kitaplık vb. mobilyalar için yeriniz yok ise duvar raflarını kullanarak  hem süslemeleriniz için alan yaratmış hem de fonksiyonel olarak duvarları kullanmış olursunuz. Özellikle mutfaklarda, salonlarda oldukça çok tercih edeceğiniz raflar ile yüksek alanları süs aksesuarları ile doldurarak ferah ve daha sağlıklı alanlar oluşturabilirsiniz. Dekorasyon firmalarınca en çok kullanılan raf türleri ve örnek raf uygulamalarını birlikte inceleyelim.

1 ) Askı raf modeli:

 
Özellikle mutfaklarda tercih edilen ve hafif ahşapların uzun olarak şekillendirilip ipler yardımıyla birbirlerine asılarak oluşturulan raf sisteminde 5 katlı bir raf elde edebilir ev tavana asarak duvarınıza askı aparatı sabitlemek zorunda kalmazsınız. Bu raf sistemini mutfağınızda, salonunuzda bulunan ölü alanların izin verdiği ölçüde yapabileceğiniz için istediğiniz boyutlarda yapabilirsiniz. Benzer durumda L şeklinde raf oluşturarak mutfaklarda kullanılmayan köşe alanları kullanarak mutfağınızda araç ve gereçleriniz için yer açmış olursunuz. Salonunuzda, oturma odanızda tercih edeceğiniz askı raf sistemi ile istediğiniz süs aksesuarınızı sergileyebilir dostlarınızın hayranlığını kazanarak odalarınızı daha zarif ve şık hale getirebilirsiniz.

2 ) Cam duvar rafları:

Evlerimize yeni moda akımı olarak giren fakat pek yaygınlaşmayan cam duvar rafları ile evlerinizi daha güzel hale getirebilirsiniz. Askı aparatları ile duvara monte edilen ve cam yüzey olduğu için üst tarafa koyacağınız üç boyutlu resimler sayesinde alt yüzeyi farklı ve şaşırtıcı bir görüntü oluşturan üst tarafı ise kişiliğinize ve zevkinize göre süs aksesuarları ile donatacağınız raf sistemleri ile dekorasyonunuza farklılık katabilir ve daha renkli hale getirebilirsiniz.

3 ) Banyo rafları:
 
Banyolar genelde odalara nazaran daha küçük hacimlere sahip alanlardır. Bu nedenle duş kabini küvet, lavabo, klozet dışında başka bir mobilya koyma konusunda zorluk yaşarız. Bu olumsuz duruma karşı suya, neme ve ısıya dayanıklı bir malzeme olan flexi glassı, şeffaf olarak kullanılıp duvar rafı sistemi oluşturabilir ve banyolarımızda ihtiyacımız olan alanları yaratabiliriz. Bu sayede banyoda hem alan kaplamadan hem de estetik, zarif ve uygun ölçülerde duvar rafları elde edebiliriz. Banyo raflarında dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta da rafların banyo dekorasyonuna, yer ve duvar seramiklere uygun olarak seçilmesidir. Bu sayede banyo da dekorasyon bütünlüğü sağlanmış olur.

4 ) Çocuk odalarına süs rafları:
 
Çocuklar dünyadaki en değerli varlıklarımız olduğu için çocuk odası dekorasyonlarında çocuklarımıza zarar vermemesi için süs aksesuarlarını ve değişik süslemeleri yerden çocukların ulaşamayacağı yüksekliklere koyabilmek adına renkli tahtalardan yapılmış rafları kullanarak çocuk odası süsleme alanlarına çözüm bulmuş, aynı zamanda çocuk odası dekorasyonuna katkıda bulunmuş oluruz. Maliyeti çok düşük olan renkli tahtalar ile yapabileceğimiz rafları renksiz olarak alıp değişik çizgi film karakterleri ile de süsleyebilir veya kağıt çıkartmalar ile kaplayabilirsiniz.

5 ) Çalışma masası üstleri için kayar raf sistemleri:  
 
Çalışma masası üstleri genelde boş alanlar olup kullanılmadıkları içinde ölü alanlar olarak yer işgal eder. Bu alanları değerlendire bilmek adına döner ve kayar raf sistemleri geliştirilmiştir. 3 veya 4 rafın bir iki tarafına döner çember sistemi oluşturup masa ucuna sabitleyerek bir kuyu çıkrığı sistemi gibi çalışan ve ittikçe kendi kuvveti ile üstten alta gelen kayar raf sistemleri geliştirilerek masa üstünde kullanabileceğiniz fonksiyonel raflarınız olacak. Kitaplık olarak kullanabileceğiniz bu raflar ile istediğiniz gibi süs aksesuarları da yerleştirerek görsellik yaratabilirsiniz.
Duvar raf sistemleri kullanılmayan alanların kullanılmasını sağlayan sistemler olarak evlerimizde ihtiyaç duyduğumuz hacimleri oluşturduğu için fonksiyonel olarak kullanılmaktadır.  Mutfak, oturma odası, banyo, salon, balkonlarda özellikle süs aksesuarları ve canlı çiçekleri sergilemek için kullanılan sistemlerdir. Balkon düzenlemelerinde görsel olarak kullanılan ve bez çeşitlerinden yapılan raf sistemleri de çok  kullanılan ve tercih edilen raf sistemleridir.
 


Evlerinizi Farklı Raf Sistemleri İle Güzelleştirin yazısı, ev dekor, evde raf kullanımı, en güzel raflar, raf modelleri kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı