MUTFAK DEKORASYONU SEÇİMİNDE YARDIM MI LAZIM?
Mutfak Dekorasyonu Seçiminde Yardım mı Lazım?
Mutfak Dekorasyonu Seçiminde Yardım mı Lazım?

Evlerimizin olmazsa olmazı, can damarıdır mutfaklar. Günün büyük bir bölümünün geçtiği; samimi sıcak sohbetlerin kucaklaştığı bir mekan... Kimi zaman klasik, kimi zaman modern, kimi zaman post modern çizgilerle tarzımızı yansıttığımız mutfaklar... Peki, bu kadar önemli olan mutfaklarımız için tasarlanan yeniliklerden haberdar mıyız?
Mutfak dekorasyonunda son zamanlarda göze çarpan ve hızla tercihlere yön veren modern tasarımlar; ergonomik kullanım sağlayan çok çeşitli seçenekler sayesinde, ihtiyaçların en etkin şekilde karşılanmasına olanak sağlamıştır. Mutfağını daha rahat, şık ve çok daha kullanışlı hale getirmeyi kim istemez ki?!! Peki, bunu nasıl yapacağız, nereden başlayacağız? Bu soruların cevabını bulmak için yapılan son yenilikleri teker teker inceleyelim:
ZEMİN: Zaman içerisinde daha kaliteli malzemelerle kolay temizlenen ve dış etkenlere karşı çok daha dayanıklı tasarlanan zemin döşeme çeşitleriyle, mutfaklarda farklı bir etki yaratmak artık çok daha kolay. Son zamanların en gözde tasarımları arasında olan doğal görünümlü zemin döşemeleri özellikle yerden ısıtmalı mekanlar için birebirdir. Doğal malzemelerden üretildiği için son derece sağlıklı ve çevre dostu bir yapıdadır. Yine doğal ahşap zemin kaplamaları da son trendler arasında olup sıcak bir atmosfer yaratmanın en doğru yolu olarak karşımıza çıkıyor. Vinil döşemeler ise kullanım kolaylığı ve bakım gerektirmeyen yapısı nedeniyle en çok tercih edilenler arasındaki yerini koruyor. Seramikten vaz geçemeyenler için yepyeni tasarımlar da mevcut( çoklu renk seçenekleri, ahşap görünümlü seramikler gibi). Bambu yer döşemeleri anti bakteriyel oluşu ve uygun fiyatıyla yine gözdeler arasında. Son olarak fantastik görünümüyle göz dolduran üç boyutlu polymeric zeminler mutfağını zamanın dışına taşımak isteyenler çok ideal bir tasarım.

                                                
TEZGAH: Yepyeni tasarımlara sahip tezgahlarla, yemek yapmanın çok daha keyifli hale gelmesini sağlayan alanlar yaratabilirsiniz. Son trend mutfak tezgahları arasından en çok tercih edileni çimstone tezgah diye adlandırılan ve granül halindeki kuvars parçacıkları ile reçine ve pigmentlerin harmanlanıp vakumlanarak sıkıştırılmasıyla yapılan tezgahlardır. Gözeneksizdir ve kolay temizlenir. Leke tutmaz ve aşınmalara karşı dayanıklıdır. Granit tezgahlar en sıradan mutfaklara bile modern, zengin bir hava katar. Fakat sadelikten yanaysanız ahşap tezgahlar tam size göre; temizliğinin kolay olması ve pürüzsüz yapısının yanı sıra mutfağınıza hoş ve sıcak bir görünüm katar. Bunların dışında lamine, seramik, mermer gibi malzemelerle tasarlanmış olan en yeni ürünleri de değerlendirebilirsiniz.
    
DOLAP ve RAFLAR: Öncelikle seçilecek malzemenin uzun ömürlü olmasına ve kullanım kolaylığı sağlamasına dikkat edilmelidir. Son zamanlarda her ne kadar yatay ve geniş kapaklı dolaplar revaçta ise de; dikine kullanılan kapaklar ve açık rafların mutfağa, her daim şıklık ve ihtişam kattığı gerçeği gözden kaçırılmaması gereken bir detaydır. Ayrıca kendiliğinden kapanan dolap kapakları ve çekmeceler de en çok tercih edilen tasarımlardan biridir.

EVYE ve BATARYA: Tek bölmeli evyeler yerini çift bölmelilere bırakıyor artık. Mutfağınızda çift bölmeli evye kullanmanız hem tezgahınızı daha verimli kullanmanıza hem de bulaşık ve sebze-meyvelerinizi yıkadığınız kısımları ayrı tutmanıza olanak sağlar. Tabii ki çift bölmeli evyelere en uygun batarya tasarımı da duş başlığı şeklinde olan ve spiral bir gövdeye sahip olan; yerinden çıkarılıp daha uzun mesafeye ulaşan profesyonel tip bataryalardır. Bu tip bataryalar ergonomik yapısının yanı sıra mutfağınızda farklı bir vurgu yaratıp ihtişamı arttırır.

                                                 
 
MASA-SANDALYE: Mutfağınızda kullanacağınız masa ve sandalyelerin rahat ve kullanışlı olması önemlidir. Evinizde sık sık konuklarınızı ağırlıyorsanız sedir tipi oturma alanları en büyük kurtarıcınız olacaktır. Sedir ve ona uyumlu masa ve sandalyelerle konuklarınız için rahat ve samimi bir ortam sağlamış olursunuz. Son dönemlerde revaçta olan bar tarzı masa ve sandalyeler de, şıklığın ve modernliğin temsilcisidir.
          
AKSESUARLAR: Mutfaklar ufak dokunuşlarla daha şık ve keyifli alanlara dönüştürülebilir. Duvar kağıtları, tablolar, şamdanlar, vazolar, avizeler mutfağınıza farklı bir ışık ve şıklık katar. Aksesuar seçerken tarzınızı en iyi yansıtan ürünleri kullanmaya özen gösterin ve mutfağınızı şenlendirin.
RENKLER: Özellikle küçük mutfaklara sahipseniz açık tonlardan şaşmayın. Açık renkler mutfağınızı geniş gösterir ve ferah bir hava katar. Geniş ortamlarda ise ihtişamını ve cazibesini hiç yitirmeyen kırmızı; modern tasarımların vazgeçilmezi pastel tonlar; serinliğin, huzurun rengi mavi ve farklılık arayanlar için sarı renk de mutfak dekorasyonu için aklınızda bulunması gereken renk seçenekleridir.
 


Mutfak Dekorasyonu Seçiminde Yardım mı Lazım? yazısı, Zemin döşeme,Vinil döşemeler,polymeric zeminler,çimstone tezgah kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı