PREFABRİK YAPILARIN BETON YAPILARDAN FARKI NEDİR?
Prefabrik Yapıların Beton Yapılardan Farkı Nedir?
Prefabrik Yapıların Beton Yapılardan Farkı Nedir?
 
Gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır kullanılmakta olan prefabrik yapılar, son zamanlarda ülkemizde de rağbet görmeye başladı. Özellikle depreme dayanıklılığından dolayı insanların ilk tercihleri arasında olan bu yapılar, bir yapıda olması gerekentüm özelliklere fazlasıyla sahiptir.
Yaşamın en temel ihtiyaçlarından olan barınma ihtiyacı; ilk insandan bu yana mağara, çadır, sonradan kerpiç evler ve günümüzde kullanılan betonarme yapılara kadar çok uzun bir tarihi süreçten geçmiştir. Bu süreçte, barınılacak mekanlarda aranan özellikler, ihtiyaçtan kaynaklı olarak, farklılık ve gelişmeleri de beraberinde getirmiştir. 
Önceleri tek katlı olan yapılar, insan nüfusunun hızla artış göstermesiyle birlikte yerini çok katlı yapılara bırakmıştır. İnsanoğlunun bu temel gereksinimini, kendileri için bir fırsata çevirmek isteyen ve inşaat sektörünü yaygınlaştıranlar, maliyeti düşürmek için kaliteden ödün vererek daha çok kazanç sağlama yolunu tercih etmişlerdir. Tek hedefleri, kısa vadede bol kazanç elde etmek olanların elbette sağlam, dayanıklı ve diğer ihtiyaçları karşılayabilecek mekanlar yapmaları beklenemez. 
Deprem bölgesi olduğu bilinen ülkemizin her depremde acı kayıplar vermesi, özellikle yüksek binaların deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde yapılmamasından kaynaklanıyor. İnsan yaşamını önemsemeyen, parayı en kutsal varlıkları olarak görenlerin bu umursamaz tavırlarına karşın; yaşama değer katan prefabrik yapıların yaygınlaşmaya başlaması içimizi biraz olsun rahatlatmıştır.

Peki, Prefabrik Yapıları Bu Denli Değerli Kılan Nedir? 


Prefabrik yapılar, klasik betonarme yapılarından çok daha üstün özelliklere sahiptir. Bu özellikler şöyledir;
 
-Parçaları fabrika ortamında en yüksek kaliteyle üretilir. 
-Tüm doğal ve doğal olmayan afetler göz önünde bulundurularak tasarım, üretim ve montajı yapılır. 
-Betonarme yapılardan çok daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. 
-Modüler yapısında olmasıyla büyük kolaylık ve avantajlar sağlar.
 -Isı ve yalıtım sistemleri en yüksek verimliliktedir.
 -Sadece tek katlı olmamakla beraber dublex, triplex seçeneklerinin yanı sıra istenilen genişlikte de yapılabilir. 
-Betonarme yapılarda olan temel atma gereksinimi prefabrik yapılarda yoktur. Tek katlı yapılar için grobeton çok katlı yapılar içinse rayde temel üzerine montaj işlemi yapılır. 
-Alıcılar, projenin tasarlanmasından montajına kadar her aşamada söz sahibi olabilir ve taleplerde bulunabilirler.
-Her yönüyle estetik ve çevre dostu yapılardır. 
-En fazla 1 veya 2 ay içerisinde her şeyi tamamlanmış ve kusursuz bir şekilde müşteriye teslim edilir. 
-Her bütçeye hitap eden bir fiyatlandırma sistemine sahiptir. 
 
Son Söz; 
Prefabrik yapıların, insanların barınma sorunlarını ortadan kaldırabilecek bir kurtarıcı olduğunu söyleyebiliriz. Betonarme yapıların estetikten yoksun, dayanıksız ve buna rağmen uçuk fiyatlarla (günümüz ekonomik koşulları da göz önünde bulundurulunca) satışa sunulması, düşük gelirli insanların ev sahibi olmasını imkansız hale getiriyor. Bu da, insanların umutsuz ve mutsuz olmasına sebep oluyor. Fakat prefabrik yapılar ev sahibi olmak isteyenlere, hayallerinin de ötesinde imkanlar sunuyor. 
Güvenli ve huzurlu bir yaşam için prefabrik yapılaşmaüzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konudur.
 


Prefabrik Yapıların Beton Yapılardan Farkı Nedir? yazısı, barınma ihtiyacı,betonarme yapılar,rayde temel,prefabrik yapılaşma kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı