STÜDYO DAİRELERİ DEKORE ETMENİN ÖNEMİ
Stüdyo Daireleri Dekore Etmenin Önemi
Stüdyo Daireleri Dekore Etmenin Önemi

Her zaman istediğiniz ölçüler size uymaz ya da uymak istediğiniz standartlar ise size fazla gelir. O yüzden siz farklı olanı, ihtiyacınız kadarını kullanma hakkınızı yaşarsınız. Stüdyo dairelerde oturarak.Ofisinize yakınlığı sebebiyle, ya da okul özel sebeplerle kendinize ait kıldığınız bu daireleri kullanmak önemli. Çünkü aldığınız her yeni eşya, evinizde kalabalıklığa sebep olacak.
Tek yaşadığınız özgür bir ortam. Her şey sadece sizin hayal dünyasına göre şekilleniyor. Kimi zaman zorunlu sebeplerle, kimi zaman ise tercihlerinizde stüdyo daire sahibi olabilirsiniz. 1+0, kimi zaman 1+1 seçenekleriyle size ev sahibi olma hakkı tanıyor. Bu nedenle konforlu ve rahat bir daire olacağını tahmin etmek zor değil, fakat ya olursa? Kasvetli, sıkışık, boğucu bir stüdyo daire sizi beklerse?
İşte bunun olmaması içi yapılacak şeyler önce iyi bir analizdir. Kaç metre karelik alanlarla, ne kadar eşyaların konulacağı, hangi renklerle, hangi dokularla bütünleştireceği olmalıdır. Fazlalıklarınızı atın. Uzun zamandır kullanmadığınız ne varsa, saklamayın ve artık evinizden çıkarın. Zaman zaman böyle temizlikleri yapmak evi oldukça hafifletecektir.
Küçük ortamlarda, ferah renkleri seçmenin önemi büyüktür. Eşyalarınızı değiştirme imkânınız varsa bunu değerlendirin. Bu seçenek sizi zorlayacaksa, mutlaka boyalar ve duvar kâğıdı kaplamalarıyla aydınlık bir hava yaratmaya çalışın.
Ayna kullanma payınızı yüksek tutun. Ayna kullanımı, odayı derinleştireceği için büyük bir hava kazandırmış olacak.
Çok fazla aksesuar kullanmak alanı daraltacak ve basık bir görüntü oluşmasına sebep verecektir. Oldukça rahat, dinamik görüntü veren az ama öz model kullanmayı deneyin.
Mobilyaları yenilemek gibi bir şansınız varsa, küçük modelleri tercih edin. Stüdyo dairelerde ‘’kiracı mısınız, ne kadar zaman oturacaksınız, bu eşyalar bir daha size ne zaman lazım olacak?’’ gibi soruları da yukarıda bahsedilen, analiz kısmına ekleyin.
Salon ve mutfak içe içe bir durumdadır. O yüzden bütünlük önemlidir. Yatak odasına kadar devam eden bir uyumu yakalarsanız, geniş bir alan görünümü elde edeceksiniz. Ayrı boya, ya da duvar kâğıdını kullanmak alanı bölecektir.
Işıklandırma konusunda özgür olmalısınız. Özellikle de beyaz ışık konusunda. Spot ya da ampullerin doğru ve ampul renginin doğru kullanılması iç açacaktır. Beyaz tasarruflu ışıklarda odayı daha geniş görüntüye ulaştırmakta.
Gösterişinizi avizenizle yapın. Mutfak ya da salona takılan şık görünümlü avize yine size yardımcı olacaktır. Asla eviniz küçük diye, hafif geçiştirmelik eşyalarla dekore etmeyin.
 
Fazlalıklarınızı koymak için genelde duvara monte edilen, görünmeye yerlerde ya da farklı tasarımlarda olan raflarla zenginleştirin. Bu bir kitap ya da dvd, cd setleriniz olabilir.
Duvar kâğıdı kullanmayı düşünüyorsanız, bir kısmını kaplayarak tercih edin. Böylece alanın tamamını hapsetmemiş olursunuz.
Daha pratik dolaplar, katlanabilir, içten katlamalı  raflıklarla ayakkabılarınızı da saklayabilir, hem de fazlalıklarınızı içinde saklayabilirsiniz.
Tek renk halı, tek döşeme kullanmanız da olduğundan daha büyük göstermenize yardımcı olacaktır.
Sıcak ama sade, konforlu ama şık bir görünüm elde etmenin yollarını bulmak için kendi zevklerinizi ve ihtiyaçlarınızı düşünmelisiniz. Yapılan en kolay uygulamalarla, rahat bir evde oturmak sizin de hakkınızdır.
 


Stüdyo Daireleri Dekore Etmenin Önemi yazısı, Stüdyo, Daire, Dekore, Stüdyo Daireleri, Dekorasyon kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı