ZARAFET VE DOĞALIN BULUŞTUĞU BAHÇE TASARIMLARI
Zarafet Ve Doğalın Buluştuğu Bahçe Tasarımları
Zarafet Ve Doğalın Buluştuğu Bahçe Tasarımları

Doğal bahçe tasarımları hem büyük bahçeleri hem de küçük bahçeleri her zaman daha doğal ve daha zarif hale getirir.  Bu nedenle peyzaj tasarımı yapılırken mümkün olduğunca, bahçenin boyutlarına göre doğada bulunan malzemeler kullanılacak şekilde tasarlanır. Bu şekilde bahçe keyfi yapmak, şehrin kalabalıklığından, iş stresinden bunalan insanların kendilerini doğa da hissetmeleri sağlanarak deşarj olmaları sağlanır. Bahçe tasarımlarında doğallığın yanında zariflik, estetik görünüm ve canlı bir görsellik oluşturulması hem evinizin bütünlüğü, hem de bahçe keyfi yapabilmeniz açısından çok önemlidir. Peyzaj yapılırken, bahçe tasarımları yapılırken seçilecek bahçe mobilyaları, bahçe bitkileri tercihleri çok dikkatli yaparak, bahçelerimizin keyfini ailemizle dostlarımızla yaşayabiliriz. Bahçenizde doğallık oluşturmak için dikkat etmeniz  gereken bir kaç önemli nokta vardır. Bu noktalar:
1 ) Nehir taşları ve çimi bir arada kullanın:

Bahçelere doğallık kazandırmak için en çok tercih edilen malzemelerin başında doğal nehir taşları gelmektedir. Bahçenizde boş olan alanlara çim ekerek, çimlerin üzerine beyaz veya gri – beyaz renklerin karışımı taşları yerleştirerek çimlerin büyümesini bekleyin. Beyaz taşların arasından büyüyecek çimler bahçenize bir nehir kenarı havası katacaktır.
2 ) Bahçe duvarlarını saksılar ile doldurun:

  Bahçe peyzajı veya tasarımı yapılırken  sadece bahçe zemini için planlar yapılır ve uygulanır. Bahçe duvarları peyzaj planları içinde yer almadığı için bahçe duvarları bahçe içerisinde sürekli sırıtır. Bu nedenle bahçe duvarlarınız görsel hale getirmelisiniz. Bunun için bahçe duvarınıza sarmalık tırmandırabilir veya duvara saksıları yerleştirerek görsel hale getirebilirsiniz. Bir başka yöntem olarak otomobil lastiklerini canlı pastel renklere boyayarak iki kesip duvara monte edebilir ve içini toprak ile doldurup çiçekler ekerek görsel hale getirebilirsiniz.
3 ) Yürüyüş yolları oluşturun: 
 
Bahçelerin içerisine yapacağınız yürüyüş yolları ile estetik bir bahçe sahibi olabilirsiniz. Bahçenize yapacağınız yürüyüş yolları için doğada bulunan ve kayrak taşı olarak adlandırılan taşları toplayıp, toprak ve çim üzerine düzenli olarak yerleştirerek yürüyüş yolları oluşturabilirsiniz. Yürüyüş yollarını daha görsel hale getirmek için yürüyüş yollarının kenarlarına renkli çiçekler veya bodur bitkiler ekerek daha görsel yürüyüş yolları yapabilir ve bahçenize görsellik kazandırabilirsiniz.
4 ) Taş havuzları oluşturun:

Bahçenizde sadece çim ve yeşil bitkilere yer vererek zariflik kazandırabileceğiniz gibi taşları kullanarak taş havuzu oluşturabilir ve bahçenizi şık bir hale getirerek doğallık kazandırabilirsiniz. Büyük kayrak taşları, yuvarlak taşlar ile çerçeve yaparak  içlerine daha küçük boyutlarda nehir taşları veya küp taşlar koyarak taş havuzu oluşturabilirsiniz. Yine taşları kullanarak farklı şekillerde kat kat düzenleyerek estetik taş havuzları yapabilir, aralarına çim ekerek uzun çimler ile doğal bir bahçe sahibi olabilirsiniz.
5 ) Bahçe oturum alanlarını ahşap ile kaplayın:

 
Bahçelerinizin keyfini çıkarmak için bahçe de oturum alanı düzenlemeli ve bahçe mobilyalarınız bu alanlara yerleştirerek kendinize has alanlar oluşturmalısınız. Öncelikle yapmanız gereken oturum alanının yerini belirlemektir. Bahçe oturum alanlarınız bahçenizin uzak köşelerine yaparak sürekli bahçenizin içinden geçmeli ve yeşil ile iç içe olmalısınız. Oturum alanınızın karşısına çiçeklerden oluşan bir alan oluşturmalı, oturduğunuz yerden bakınca içinizi ferahlatacak bir görüntü oluşturmalısınız. Seçeceğiniz bahçe mobilyaları, bahçenizin peyzajına uygun olmalı, estetik görünümlü ve doğal malzemelerden yapılmış olmalıdır. Bu sayede bahçenizin doğallığını bozmamış olur, daha keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.
Bahçe tasarımları; titizlik isteyen,önem vermeniz gereken tasarımlar olduğu için seçimlerinizi dikkatli yapmalı, bitki ve yıllık ağam seçiminde titiz davranmalısınız. Oluşturacağınız doğal bir bahçe ile arkadaşlarınızı, dostlarınız ve ailenizi bahçenizde ağırlayabilir ve onların beğenisini kazanabilirsiniz. 
 


Zarafet Ve Doğalın Buluştuğu Bahçe Tasarımları yazısı, bahçe, bahçe düzenleme, değişik bahçe, bahçe için fikir, bahçe dekor kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı