BETON USTASI TECRÜBE İSTER
Beton Ustası Tecrübe İster
Beton hazırlanması ve dökülmesi bir yapının en önemli yapım aşamasıdır. Özellikle betonun doğru oranlarda karıştırılması çok önemlidir. Yeni yürürlüğe giren kanunlar doğrultusunda yapılarda kullanılmasına karar verilen betonların karma oranlarında hata yapılması durumunda oturma izninde sorun yaşanmaktadır. Bu nedenle betonarme yapılarda kullanılan beton ustaları işinde uzman kişiler olmalıdırlar.
 
Diğer bir yandan yollarda ve ya bahçelerde kullanılan şap betonu da ustalık isteyen ve ince ayarlamalar gereken bir iş alanıdır. Şap betonu düzgün atılmayan yollar ve bahçeler ağırlığa dayanıklılık oranını azaltmaktadır. Özellikle büyük araç kaldıracak yollarda şap betonu ustası seçimine çok dikkat edilmelidir. Şap betonu dökülmesi sırasında doğru sıcaklık derecesi beton ustası tarafından doğru ayarlanamaz ise şap betonu doğru yapılamaz ve zemin tutarlılığı doğru sağlanamaz.
 
Soğuk iklimlerde beton dökümü, daha çok usta deneyimi aranan bir işlemdir. Soğuk havalarda bazı durumlarda donma zamanı etkilenmemesi için beton ustası betonun sıcak su ile karıştırılmasına karar verebilir. Genellikle depreme dayanıklılık oranını düşüren hızlı beton donması nedeniyle betonun esnekliği azalır ve en ufak depremlerde deniz kumu gibi dağılma yapabilir. Bu nedenle bir inşaat yapmayı planlıyorsanız sitemizde yer alan beton ustalarının profillerini inceleyerek sizin için en uygun beton ustasını seçebilirsiniz.  Beton ustası, yapıya dökülecek betonun karışım oranınından, karışım sıcaklığına kadar her konuyla ilgilenmektedir.


Beton Ustası Tecrübe İster yazısı, Beton Ustası Tecrübe İster kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı