AKUSTİK DİNLEME CİHAZI İLE SU KAÇAĞI BULMA
AKUSTİK DİNLEME CİHAZI İLE SU KAÇAĞI BULMA
AKUSTİK DİNLEME CİHAZI İLE SU KAÇAĞI BULMA

Su kaçağı bulma sıhhi tesisat firmaları tarafından profesyonel ekiplerce en son teknolojik imkânlar kullanılarak kısa zamanda yapılmaktadır. Bu firmalar su kaçağı bulmada eskimiş kırma dökme yöntemlerini kullanmamakta son teknoloji cihazlar ile bu işlemi kısa sürede ve sorunsuz bir şekilde çözmektedirler. Eskimiş yöntemler ile su kaçağı tespiti bulmak günümüzde kırsal kesim dışında artık kullanılmamakta olup, pek çok ekstra maliyetten de bu sayede kaçınılmaktadır. Kullanılan teknolojik cihazlar ile su kaçağını bulmak sanıldığının aksine çok ama çok ucuz bir fiyata yapılabilmektedir.

Eskimiş yöntemler ile su kaçağı bulma tabirini biraz açmamız gerekirse, su kaçağının bulunduğu alanı tespit etmek için neredeyse evi baştan aşağı yıkıp yeniden yapmak gerekebilirdi. Bunun sebebi ise kaçağın nerden kaynaklandığını görebilmek için bina içerisinde bulunan su borularına ulaşmak için bina da bulunan duvarların tamamen kırılması ve kaçağın yeri belirlendikten sonra yapılacak onarımın ardından duvarların yeniden yapılması işlemleriydi. Ancak ne duvarlar ilk yapıldığı gibi sağlıklı bir görüntüye sahip olurdu ne de sorun tam anlamıyla çözülmüş olurdu. Yıllar boyunca su kaçaklarına ülkemizde bu yöntem ile müdahale edildi ve çözümler üretilmeye çalışıldı.

Ancak günümüzde su kaçağı bulma neredeyse hiç kırıp dökmeden bazı özel teknolojik cihazlar kullanmak suretiyle yapan sıhhi tesisat firmaları mevcut. Bu firmalar sizden aldıkları su kaçağı ihbarı üzerine evinize gelmekte evin tüm tesisat alt yapısını incelemekte ve sızıntının nerden kaynaklandığını bazı özel cihazlar yardımıyla tespit edip kısa zamanda önlem alabilmektedirler. Bu özel cihazlardan biri akustik dinleme cihazıdır. Akustik dinleme cihazı özellikleri sıralarsak;

Yaymış olduğu elektro manyetik dalgalar sayesinde su seviyesinin sesini algılayabilme
Su kaçağının nerden başlayıp nerede bittiğini ve hangi borudan nasıl bir kaçak olduğunu tespit edebilme
Su kaçağı konusunda su sızıntı seslerini ve normal boru içerisinde akmakta olan su seslerini ayrıştırabilme özelliği sayesinde su kaçaklarında noktasal tespit yapabilme
Yukarıda özelliklerini sıraladığımız akustik dinleme cihazı su sızıntısının boyutuna göre bazen hiç kırıp dökmeden bazı durumlar ise çok küçük bir alanın kırılıp dökülmesi ile sızıntının kaynaklandığı alanın birebir tespit edilmesine yardımcı olmakta ve duvarın tamamen kırılıp dökülmesine engel olmaktadır. Su kaçağı bulma konusunda profesyonel sıhhi tesisat ustalarının tercih edip kullanmakta olduğu bu cihaz su sızıntı tespitlerinde gerek su sızıntısı yaşayan ev sahiplerine gerekse de bu işi meslek edinmiş sıhhi tesisat ustalarına büyük kolaylıklar sağlamaktadır.
 
 


AKUSTİK DİNLEME CİHAZI İLE SU KAÇAĞI BULMA yazısı, su kaçağı, su kaçağı firmaları, su kaçağı ustası, su kaçağı bulma, su kaçağı tesisatçısı kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı