EV DEKORASYONLARINDA AYNALARIN YERİ
Ev Dekorasyonlarında Aynaların Yeri
Ev Dekorasyonlarında Aynaların Yeri
 
Ev dekorasyonları; evlerimizin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için, yaşadığımız anların daha keyifli olmasını sağlamak için titizlikle yapılmaktadır. Ev dekorasyonu yapılırken evin duvar süslemeleri, oda süslemeleri ve odaların aydınlığının sağlanması için aynalar çoğunlukla tercih edilmektedir. Aynalar; çerçeveleri, ayna çeşitleri, büyüklüğü farklı ayna boyutları ile dekorasyonun ana temasını oluşturan parçalardır. Dekorasyon yapılırken dikkatli planlama ve tasarımlar ile evlerinizi daha estetik bir hale getirebilir,i zarif ve görsel bir ayna dekorasyonuna sahip olabilirsiniz.  Her oda için ayrı ayrı ayna dekorasyonu yapabilir, odalarınızı ev dekorasyonu ile uyumlu veya bağımsız olarak güzelleştirebilirsiniz.

Salon dekorasyonlarında aynalar
 
Salonlar geniş odalar olduğu için aynaları; duvar süslemelerinde kullanabileceğiniz gibi salonunuzun yeterli olarak aydınlatılmasını sağlamak için kullanabilirsiniz.  Salon duvarları için farklı büyüklüklerde çerçeveler içinde farklı figürlerde ayna süslemesi yapabilir, salonunuzu daha dekoratif bir hale getirebilirsiniz. Orta masa üzerine veya köşelerine ayna kaplayarak salonunuzda farklı renklerde ışıltılar oluşmasını sağlayabilirsiniz. Salon dekorasyonlarında diğer odalardan farklı olarak, gümüşlük, vitrin, tv ünitesini ayna ile kaplayabilir ve aynalara salon dekorasyonlarında daha çok kullanabilirsiniz.

Yatak odası dekorasyonlarında aynalar
 
Aynalar; yatak odalarının vazgeçilmez dekorasyon parçalarıdır. Her yatak odasında makyaj masası veya gardırop kapağında kullanıldığı gibi duvar dekorlarında da kullanılmaktadır.Yatak odalarına görsellik kazandırmak ve zevkinize uygun dekore edebilmek için gardırop üzerine çeşitli şekillerde aynalar kullanarak  yatak odalarınızı daha estetik hale getirebilirsiniz. Yatak odası başlığınızı, başlığın bulunduğu duvarı ve tavanı ayna ile kaplayarak yatak odanızı daha görsel ve daha aydınlık hale gelebilirsiniz.

 
Genç odası dekorasyonlarında aynalar
 
Genç odaları dekorasyonları gençlerin zevklerine ve kişiliklerine göre dekore edildiği için ve gençlerin aynı zamanda giyinme odası olarak kullandıkları odalarda aynalar hem giyim için hem de dekorasyona görsellik kazandırmak için kullanılır. Gençler daha çok kapı arkalarında veya çalışma masası üzerine renkli çerçeveler ve posterler içinde aynalar kullanmakta ve odalarına estetik kazandırmaktadır.

Koridor süslemelerinde aynalar
 

Koridorlar
 evlerin en dar ve en uzun alanlarıdır. Alan ve uzunlukları nedeniyle koridorların hem daha aydınlık olmasını sağlamak hem de daha geniş görünmesini sağlayarak boğuculuğundan kurtarmak adına  koridor duvarları  aynalar ile tamamen kaplanabilir veya sedefler içine yerleştirilmiş aynalar süsleme amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca koridor tavanı ayna ile kaplanarak aydınlık olması sağlanabilir.




Banyolarda ayna kullanımı
 
Banyolar süslenme alanları olarak kullanıldığından mutlaka bir yana modeli bulunmaktadır. Ancak bu ayna modeli aynı zamanda dekorasyon için kullanılacağından daha estetik ve daha dekoratif ayna modelleri kullanılabilir. Özellikle ebeveyn banyolarında duvar süslemesi olarak da tercih edilen aynalar lavaboların önünde duvara monte edilmiş, kenarı süslü şekillerde kesilmiş ayna modelleri ile daha estetik bir banyo dekorasyonuna sahip olmanızı sağlar.


Kapı girişi için aynalar

 
Eve geldiğimizde, evden çıkarken mutlaka kapı girişine koyduğumuz aynalara bakarak kendimizi süzer halimize ve elbisemize bakar sonra içeri girer veya dışarı çıkarız. Bu nedenle kapı girişi için düşündüğümüz ayna modeli çok estetik, görsel ve zarif olmalıdır. Özel varaklar içinde ayna modelleri, dekoratif çerçeveler içinde aynalar kapı girişleri için ideal ayna modelleridir. Evimize gelen her misafirin göreceği aynalar herkes tarafından beğenilen ayna modelleri olmalıdır.
Evimizin her odası bizim için ayrı bir öenem sahip, farklı dekorasyonlar ile daha estetik ve dekoratif bir görselliğe sahip alanlar olduğundan ayna seçimlerinin titizlikle ve dikkatli bir biçimde yapılması gereklidir. Bu sayede hem aynaların kullanım alanları artmış hem de evlerimizde farklı süslemeler ve görsellikler kazandırmış oluruz. Sizlerde evlerinizde aynalar kullanarak daha estetik dekorasyonlar yapabilirsiniz.
 


Ev Dekorasyonlarında Aynaların Yeri yazısı, Ev ,Dekorasyonlarında, Aynalar, kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı