KONTEYNIRLARIN KULLANIM ALANLARI NELERDİR?
Konteynırların Kullanım Alanları Nelerdir?
Konteynırların Kullanım Alanları Nelerdir? Wc Duş Konteynırlar

Wc Duş Konteynır

Konteynırlar çoğu kişi tarafından sadece taşımacılık sektöründe kullanılmaktadır. Bu düşünce doğru olmakla birlikte aslında yanlıştır da. Çünkü konteynerler günümüzde sadece taşımacılık sektöründe kullanılmamaktadır. Konteynırlar her ne kadar ilk üretilmeye başlandığı yıllarda taşımacılık sektöründe kullanılıyor olsa da günümüzde teknolojinin de gelişimi ile hizmet sektörü içerisinde bulunan pek çok dal da konteynırlar ile karşılaşmamız mümkündür. Hizmet sektörünün içerisinde ise en dikkat çekici kullanım alanı olarak wc duş konteynır sayılabilir.
Wc duş konteynır kullanımı gelende geçici fuar ve festival alanlarında, sahil ve kamp yerlerinde, inşaat şantiyelerinde ve bunun gibi kalıcı olmayan sezonluk pek çok alanda kullanılmaktadır. Oldukça kullanışlı olan wc duş konteynır çeşitleri özellikle maliyet anlamında betonarme binaların aksine oldukça az bir maliyet ile yapılabilmektedir. Ayrıca wc duş konteynır istenildiği zaman genişletilebilir özelliği de sahip olması alanın yetersiz gelmesi durumunda kısa sürede büyütülebilmesine olanak sağlamaktadır. Genelde yatay şekilde yapılan wc duş konteynırları taşınabilir olma özellikleri ile de kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamaktadır.
Konteynırlar da normal betonarme binalar gibi izole edilebilmekte aşırı sıcak ve aşırı soğuğa dayanıklı bir hale getirilebilmektedir. Örneğin bir wc duş konteynır 300 X 700 boyutlarda üretilmektedir. Bu büyüklükte bir yapı doğru konumlandırılır ve izole işlemleri doğru şekilde yapılırsa 70 yıl boyunca kullanılabilmektedir. Bir betonarme binanın bakım olmadan 70 yıl ayakta durabilmesi çok mümkün görünmemektedir. Ayrıca betonarme binaların bakım masrafları gün geçtikçe ve eskidikçe artmakta ancak konteynırlarda böyle bir bakım sorunu bulunmamaktadır. Depreme, yangına, yağmura ve rüzgâra doğru konumlandırıldığında betonarme binalardan daha fazla dayanma özelliği bulunan wc duş konteynır 8 saate kadar çok sıcak ve çok soğuk ortamlara dayanabilmektedir. Özellikle çatı kısmında kullanılan sandwich panellerin kalitesine göre yağmur suyunun içeriye sızması engellenebilmektedir.  Yağmur ve kar gibi basınçlı ve ağır hava koşullarına dayanabilmesi için fibercement denilen bir malzeme ile izolasyon çalışması yapmak wc duş konteynır çeşidinin uzun ömürlü olarak kullanılmasına olanak sağlayacaktır.
Wc duş konteynır çeşitlerinin hemen hemen hepsine hem elektrik hem de su tesisatı yapılabilmektedir. Bu sayede gayet kullanışlı olan konteynırlar bakım olarak da çok az masraf gerektirdiğinden ve uzun ömürlü olduğundan dolayı özellikle uzun süren inşaat çalışmaları ya da belediyeler tarafından kullanıma sunulan özellikle sahil yerlerinde wc duş ihtiyaçları karşılanabilmesi için wc duş konteynır çeşidi kullanılmaktadır.
Wc Duş Konteynır Özellikleri
Bu tip konteynırların özelliklerini kısa bir şekilde sıralamamız gerekirse;
  • Dış ve iç paneller antikorozif özelliklere sahiptir.
  • Dış ve iç paneller yıkanabilir özelliğe sahiptir ve asla çürüme, küflenme gibi sorunlara neden olmaz.
  • +60 derece ile -50 derece arasındaki sıcaklıklara 8 saate kadar dayanabilme özelliğine sahiptir.
  • 1.derece deprem şartlarına uygundur.
  • 80 kg/m2 kar yükü taşıyabilmektedir.
  • Saatte 102 km hızla esen rüzgâra dayanabilmektedir.
  • Ortalama olarak 200 kilograma kadar yük taşıma kapasitesine sahiptir.
  • Genelde elektrostatik alüminyum profil çerçeve kullanılarak yapılmaktadır.
  • Çatı sisteminde kullanılan cam elyaf takviyeli polyester malzeme ve üzerine yapılan anti bakteriyel silikon sayesinde su, kar, toz ve bakterilere karşı koruma sağlar aynı zamanda hijyenik bir görüntünün ortaya çıkmasını sağlamaktadır.
  • 2’li, 3’lü veya daha fazla şekilde yapılabilir olması aynı anda pek çok kişinin faydalanmasına olanak sağlar.
  • Özellikle şantiye alanlarında oluşabilecek toz, toprak, yağmur, çamur vb. dış etmenlere karşı çok dayanıklı olması bunun yanı sıra bakımlarının çok zahmetsiz ve maddi açıdan cüzi miktarlar ile yapılması tercih edilmesinin önemli özelliklerinden biridir.
 


Konteynırların Kullanım Alanları Nelerdir? yazısı, konteynır, konteyner, uygun fiyata, wc, duş kabini kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUMLAR

YORUM YAZ
  • bilal akay
    26.04.2016
    slm uznluk 2,20 eni 1,50 yükseklik 2,20 camsız tek havalandırmalı bir odaya ihtiyacım var depolama amaçlı iletişime geçebilirmiyiz

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı