KÜÇÜK MUTFAKLARI NASIL DEKORE EDEBİLİRİM ?
Küçük Mutfakları Nasıl Dekore Edebilirim ?

Küçük Mutfakları Nasıl Dekore Edebilirim ?

Ev seçimlerinde keyfimize göre ev seçemediğimiz, mecburi olarak bütçemize, işimize yakınlığına ve zamanımızın darlığına göre seçmek zorunda kaldığımız evlerin küçük mutfak hacimleri nedeniyle mutfak eşyalarını yerleştirmek, mutfak araç gereçleri için fonksiyonel ve işlevsel alanlar yaratmak zorunda kalabiliriz. Peki böyle bir durum ile karşı karşıya kalırsak mutfağımızı nasıl dekore etmeliyiz?
Mutfak dekorasyonları hanımların bolca zaman geçirdikleri mekanlar olmaları nedeniyle dikkatli bir şekilde yapılması gereken dekorasyonlardır. Küçük hacimli mutfaklarda dikkat edilmesi gereken önemli püf noktaları mevcuttur. Bu püf noktalarına dikkat ederek işlevsel ve kullanışlı dekoratif mutfaklar ortaya çıkarabiliriz.

1 ) Mutfak eşyaları seçimi:

 Mutfakta kullanılacak beyaz eşyalar genellikle büyük hacimlere sahip geniş mutfak mobilyaları ve beyaz eşyalarıdır. Küçük mutfağınız için daha küçük hacimlerde yapılan mutfak mobilyaları, buz dolabı tercih edilmeli, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi gibi beyaz eşyalar mümkün olduğunca mutfağa sokulmamalıdır. Mutfakta kullanılan diğer küçük araç gereçler de mümkün olduğunca duvarlarda bulunan niş alanlara veya yapacağınız raflar üzerinde muhafaza edilerek mutfak tezgahı üzeri yemek yapılması için boş bırakılarak mutfakta karmaşa oluşturulmamalıdır.
2 ) Raflar ile alan açın:
 
Mutfağınız küçük olacağı için mutfak araç gereçlerinizi koyacak yer bulamayacak ve mutfağınızda karmaşa olmasına izin vermek zorunda kalacaksınız. Bunun yerine mutfağınıza duvar rafları yaparak kullanmadığınız ölü alanları kazanabilir ve mutfak araç gereçlerinizi saklayarak muhafaza edebileceğiniz yeni alanlar kazanmış olursunuz. Ayrıca yapacağınız duvar raflarını üst üste katlar halinde yaparak en alt kata yemek pişirme araçları olan büyük çatal, kaşık, gibi yemek araç gereçlerini asabileceğiniz çengeller yaparak hem dekoratif bir görünüm kazanmış hem de büyük yemek takımları için yer bulmuş olursunuz.

3 ) Mutfak tezgahlarını işlevsel hale getirin:


Mutfakta olmaz ise olmaz mutfak tezgahlarıdır. Bu nedenle mutfak tezgahlarını daha işlevsel hale getirerek mutfaktaki yer darlığını bir nebze gidermiş olursunuz. Mutfak tezgahlarında su tesisatlarını ve evyeyi en kullanmadığınız alan olan köşe taraflarına yapın ve mutfağınızı daha fazla daraltmadan kullanın. Mutfak tezgahlarının alt kısımlarını kapak raflı bölmeler halinde düzenleyerek daha kolay kullanım sağlamış ve dolapları daha fonksiyonel hale getirmiş olursunuz. Aynı zamanda kapaklara askı ile tutturulan ve kapakların dış kısmına asılan kaşıklık, çatal ve bıçaklık olarak kullanılan tel sepetler ile çekmeceler için daha fazla alana gerek duymadan kullanabileceğiniz bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Mutfak tezgahlarında tezgah üstü bölümler genel olarak kullanılan alanlar olduğundan ihtiyaç duyulması halinde kullanılması için büyük tezgah genişliğinde kesme tahtasını mutfağınızda muhafaza edin. Kullanmanız gerektiğinde mutfak tezgahının üzerine koyarak daha fazla tezgah üstü alan yaratmış olursunuz.

4 ) Mutfak duvarlarını kullanın:

Eğer mutfağınız tencere, tava gibi yemek pişirme ünitelerini koyacağınız yeriniz yoksa, duvarları kullanarak yapacağınız özel askılıklar ile mutfaklarınızın duvarlarını kullanabilirsiniz. Sağlıklı bir şekilde monte edeceğiniz askılık ile tav, tencere, süzgeç gibi büyük parçaları duvarda monte edebilirsiniz. Duvarda çirkin görüntü oluşmaması için canlı ve pastel renklere sahip tencere ve tava takımları seçerek duvarlarınızı renkli gösterebilirsiniz.

5 ) Hareketli sistemler kullanın: 

Mutfaklarda yer sıkışıklığı nedeniyle hareketli sebzelikler, modüler tezgah altı dolaplar kullanarak gerektiğinde yer değişikliği ile mutfağınızda ihtiyaç duyacağınız alanı yaratmış olursunuz.
Bu noktalara dikkat ederek küçük mutfaklarınızı daha kullanışlı ve daha işlevsel hale getirerekihtiyaç duyduğunuzda daha geniş alanlar yaratabileceğiniz bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Küçük mutfaklarda duvarları daha çok kullanarak hem estetik, hem farklı hem de kullanışlı bir mutfak dekorasyonu yapabilir, mutfakta ihtiyaç duyduğunuz her ekipmanı kullanabilirsiniz.
 


Küçük Mutfakları Nasıl Dekore Edebilirim ? yazısı, küçük mutfak,Mutfak dekorasyonları, kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı