MAĞAZA VİTRİNİ KONSEPT SEÇİMİ
MAĞAZA VİTRİNİ KONSEPT SEÇİMİ
Mağaza Vitrini Konsept Seçimi

Mağaza vitrinlerinin tasarlanması  satış ve pazarlama konusunda etkin bir rol oynar. İlk bakış ilk izlenim çok önemlidir. Vitrinin vurgusu müşteri, mağazaya girmeden  mağazanın pazarlama gücünü müşteriye hissettir.Burada dikkat edilmesi gereken tasarım öğelerinin, satıştaki ürünün önüne geçmemesi;vitrin ,ürüne hizmet etmeli ürünün adına çalışmalı onu abartmalı önemli obje vurgusu yapmalıdır. Firmanın vitrini satılan ürünün hatlarını sunabilecek form ve şekillerde olmalıdır..Örneğin Mutfak gereçlerinin sergilendiği raf formları ile ,tekstil üzerine olan ürünlerin arka fon ile sunulması gibi..

Müşteri kitlesi ve Firmanın bulunduğu semt de buna dikkat edilmesi gereken diger bir unsurdur. Gelişmişlik  düzeyi gibi normlar vitrin seçiminde izlenecek yolu belirler. Müşteri mağazada  kendine ait kendine hitap eden parçaları arar. İyi işlenmiş bir senaryo ile vurgulanmış hatların oluşturduğu konsept duygu aktarımını başarıyorsa doğrudur. Çok fazla para harcanması çok  fazla  malzemeler kullanılması beklide hiçbir işe yaramayacaktır. Hatta böyle durumlarda müşteriye itici  de gelebilir.Son günlerde büyük markalar doğal malzemeyi (işlenmemiş beton,tahta)doğal ortamında vermeye çalışıyor ,Çünkü bu mağazanın müşteri kitlesi genç  yaş gurubu ve kendini genç hissedenler. Özellikle pazarlama sektöründe olan firmaların Vitrin tasarımı Mekan Tasarımı bir çok kitleye hitap edecek şekilde organize edilmelidir.Firmalar müşteri kitlesini iyi tanımalı bunlarla ilgili çözümleme yöntemlerini geliştirmeli o kitlenin ortak beğeni  kriterlerini gerekirse bu konunun  uzmanlarından da yardım olarak vitrin tasarlanmalıdır. Çalışmaların sonuçlarını değerlendirmekte  ilerideki vitrin uygulamaları için yol gösterecektir.Dikkat edilcecek başka bir hususta;Vitrinlerin sezon uygulamalarının  olması, özellikle tekstil sektörünün yaz kış mevsim konseptine  dikkat etmesi gerekir.Aynı şekilde özel günler için hediyelik eşya gibi ürün seçenekleri olan firmalar  özel günlerin insanlara verdiği enerjiyi vitrinine yansıtabilmelidir.Vitrin vurgudur ürünle müşterinin tanışma aşaması ve bağ kurmasıdır.Bu bağın devam edip sonuca ulaşması mağaza yetkilisine kalmış bir iştir.
 


MAĞAZA VİTRİNİ KONSEPT SEÇİMİ yazısı, mağaza dekor, mağaza vitrin dekorasyon, vitrin dekorasyonu kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı