EVİNİZİN YA DA İŞYERİNİZİN ODALARINI RENKLENDİRİRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN!
Evinizin ya da İşyerinizin Odalarını Renklendirirken Bunlara Dikkat Edin!

Evinizin ya da İşyerinizin Odalarını Renklendirirken Bunlara Dikkat Edin!

Mekan tasarımının en önemli yapı taşlarından biri de  renk ve dokudur. Dinamik Olması gereken oda ile durağan olması gereken odanın renk ve dokusunun aynı olması beklenemez. Aynı şekilde sakin sessiz işlevi olan işyeri ile olabildiğince hareket ve eğlence üzerine iş yapan işyerinin de aynı olmayacağı gibi… Bu konuda renklerin insan üzerindeki etkisi herkes tarafından  kabul  edilmiştir.Bu olgudan yola çıkarak mekan tasarımında olabildiğince kargaşadan uzak durmak gerekir diye düşünüyorum. Birçok rengi bir arada kullanmak uzmanlık ve cesaret ister;çok riskli bir durum.Artık büyük firmalar bu durumun farkına varmış olmalılar ki özellikle markalaşmış şirketlerde pastel tonlara yönelme var.Dinamik dediğimiz kırmızı,turuncu,pembe  ve sarı hareketi ve canlılığı tetiklerken, bazı renklerde bunun tam aksine  duyguları baskılama özelliğine sahiptir;yeşil,mavi,mor,gri,kahverengi  gibi..

Renkleri acı (en belirgin haliyle) kullanmaktan ziyade daha doymuş ve pastel tonlarını uygulamak renklerin etkilerini hafifletecektir. Markalaşmış büyük alışveriş merkezleri, restoranlar  bir çok kişiye zevke hitap edebilmek için daha pastel tonlara giderler.Şu aralar gri,kahverenginin pastel tonları,kırmızının pastel tonları ve siyah ve beyaz kombineleri oldukça kullanılıyor. Çünkü hiçbir işyeri sahibi mekanın tutulması beğenilmesi kısmını riske atmak istemiyor .Evlerde de aynı şekilde her gün aynı duygularda kalmıyoruz günlük değişen fikirlerimiz var evimizi odamızı da her gün ki ruh halimize göre yeniden yeniden boyamamız mümkün olmadığından pastel tonlarını seçmekte fayda var.Acı doymamış renkleri kullanmakta lazım ama sadece detaylarda ..

Evinizi tuval gibi düşünün vurgulamak istediğiniz mobilyanızın tablonuzun önüne duvarınızın boyası geçsin ister misiniz? Ressamlar vurgulamak istediği detayın arka fonunu olabildiğince açık tonlarda uygularlar. Dokular da detayda kalmalı odanın ya da mekânın tamamında kullanılan doku güzel bir detay olmaktan çıkıp kasvetli boğucu bir objeye dönüşüyor. Yemeğin tuzu gibi…

Her şey tadında ve kararında güzel.

 



Evinizin ya da İşyerinizin Odalarını Renklendirirken Bunlara Dikkat Edin! yazısı, mekan tasarım, boya, mekan boyası, dekorasyon kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı