PREFABRİK YAPILAR
1980, 1990`li yıllarda şantiyelerde barınma için ilk kurulum esyanısında genellikle tek katlı birkaç odalı,  şantiye şefi ve onunlı alakalı tertibatları barındıracak küçük bir yapı, işçilerin barınabileceği ve yemek yenebilecek ikinci bazende şantiyenin büyüklüğüne göre üçüncü bir yapı yapılırdı.
Böylece şantiye kurulmuş olurdu. Yapı yada yapıların inşası için gerekli işlemler ve lüzum eden tertibatlar ile işçiler şantiye ye gelmeye başlayabilirdi. Tabi bu yapılar geçici oldukları için herşeyi düşünmeye gerek yoktu sadece zorunlu ihtiyaç anlamındaki gereksinimler edinilmeye çalışılırdı. Bu olay bir zaman alırdı ve yapıların çoğuda sıvasız yani çokta özenilmemiş olurlardı. Zorunlu ihtiyaçlardan wc,banyoda derme çatma olurdu.
Babam inşaat mühendisi olduğu ve benimde o küçük yaşlarda gezmeyi çok sevmem, neredeyse bütün yaz tatillerimin şantiyelerde geçmesine sebep oldu, ülkemizin değişik illerinde farklı yapıların inşalarında bulundum ve bu sorunlar çoğu şantiyede mevcuttu çok az mütahit firma bu işlere yeterince ilgi gösterirdi.
Günümüzde ise işler çok değişti özellikle inşaat yapımıyla ilgili koşulların kanunlar nezninde ele alınması ve bazı olmassa olmazların getirilmesi şantiyelerin daha bakımlı ve ihtiyaçlara daha iyi cevap verebilecek şekilde yapılandırılmasına sebep oldu.


 

1990`lı yılların ikinci yarısında Osmaniyeden gene tatil için babama yani onun o zaman çalıştığı Bursaya geldim. İlkkez bu konteynırdan şantiye ile yakından tanıştım. Üç tanesi T harfi şekline getirilmişti içerisinde toplantı yapmak için bir bölüm, günlük işlemlemlerin yapıldığı kaloriferli odalar, içerisinde kendine ait  wc ile tüm ihtiyaçları barındırıyordu. Dışarıdaki farklı ilavelerde yemekhane ve kömürlü kat kalorifer`i bulunuyordu. Bu kalorifer kışın şantiyede büyük nimettir.

Prefabrik ve konteynır yapıların geçmişi incelenirse uzun yıllardır kullanılan fakat ülkemizde ancak 1990`lı yıllarda yaygınlaşan yapılardır. Günümüzde üreticilerinin artması, malzemelerinin gelişmesi ve daha ucuza temin edilebilir hale gelmesi, taşıma ve kurulum kolaylıkları bu yapıları daha çok tercih edilebilir hale getirdi.


Şimdilerde eyer bir şantiye kuracaksanız, sadece bir telefon ediyor ve ihtiyacınızı anlatıyorsunuz. Kendisine ait vinçleri bulunan kamyonlar şantiyeniz için istediğiniz özellikte konteynerları birer birer indirip gidiyorlar. Şantiye idere bölümü, koğuşlar, yemekhane, televizyon odası, wc, banyo, aklınıza gelebillecek tüm ihtiyaçları barındırabilecek konteynerlerden oluşan küçük bir köy çıkıyor bir anda ortaya. 


( İsteğe göre büyüklükte yemekhane )


( Koğuş / Yatakhane )


( İdari bölüm )


( Banyo WC )

Uzun lafın kısası ihtiyacınız olabilecek herşey.
ustayeri.com prefabrik yapılar kategorileri altında
prefabrik ev
prefabrik konteyner kategorileriyle konuyla alakalı alanlarda hertürlü ihtiyacınıza cevap verebilecek kabiliyettedir, bize ulaşın.


 



Prefabrik Yapılar yazısı, Prefabrik Yapılar,prefabrik ev,prefabrik villa kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı