Teklif İste / Çatı Aktarma
Çağrı Merkezi : 0532 643 01 88
Aktarılacak çatının büyüklüğünü yaklaşık olarak yazınız. (m2)
Aktarılacak çatı kaç katlı yapıda? Yazınız.
Hizmeti istediğiniz tarihi tahminen yazınız, acilse belirtiniz.
Almak İstediğiniz Hizmetin Ayrıntılarını Belirtiniz.
Adı Soyadı
E-mail Adresi
Telefon
Gsm
İl Seçiniz
İlçe Seçiniz
Adres
Fotoğraf
Gözat
Ekspertiz İstiyormusunuz ?
Güvenlik Kodu
Güvenlik Kodu



Teklif almak istediğiniz tüm alanlarda geniş bayi ağımız size en uygun teklifleri sunmak için hazır.

Çatı Aktarma

Çatı Aktarımında Üstün Hizmet Uygun Fiyata

Bir yapının en son yapılan yeri olan çatı geçmişten günümüze kadar pek çok kez şekil değiştirerek yapılmıştır. Farklı uygulamaların denendiği çatı yapımında teknolojinin gelişimi ve üretilen yeni malzemeler ile farklı çatı çeşitleri yapılabilir duruma gelmiştir. Ancak ne olursa olsun çatı bir yapı da en çok dış etkenlere maruz kalan birimdir. Aynı zamanda binanın bir nevi şapkası ve koruyucusu olarak da kabul edilen çatı, zaman içerisinde eskiyip yıpranmaya elverişli bir durumdadır.

Çatı aktarımı yaptırma kararı verdiniz, ancak hangi firmanın ne şartlarda çalışacağını ve sorununuza nasıl bir çözüm bulacağını, ne kadar fiyat vereceğini kestiremiyorsunuz. İşte bu ve bunun gibi aklınızda bulunan pek çok sorunun cevabı www.ustayeri.com’ da. Sitemizde çatı aktarımı firmalarına istediğinizi açık bir şekilde anlatarak firmalarımızdan teklif isteyebilir ve bütçenize göre çatı aktarımınızı yaptırabilirsiniz.

Çatı aktarımı günümüzde farklı malzemeler kullanılarak yapılmaktadır. Bu farklı malzemeleri birbirlerinden ayıran özellikler ise;

  • Fiyatları,
  • Kullanım ve görünüşleri
  • Kullanım ömürleri

Olarak sıralanabilir. Bu malzemelerin içerisinde en fazla kullanılan malzemeleri ayrı ayrı incelersek eğer;

Onduline: En ucuz ve en hızlı çatı kaplama ve çatı aktarımı materyalidir.
Kiremit: Orta sınıf bir çatı kaplama malzemesidir. Klasik ve ekonomik olması onu vazgeçilmez kılar. Binalarda genellikle klasik yapı malzemesi olarak kullanılmaktadır.
Shingle: Onduline ve kiremite göre oldukça modern, hafif ve onlardan daha uzun ömürlü bir malzemedir. Kolay kolay tamir gerektirmemesi maliyetinin diğer iki çatı onarım ve yapı malzemesinden fazla olmasına rağmen modern yapılarda tercih edilmektedir.

Ondüline İle Çatı Aktarımı

Onduline çatı yukarıda saydığımız diğer çatı çeşitlerine göre tamiri en kolay olan çatı çeşididir. Oluklu levhalardan oluşan onduline çatılar darbe, ezilme ve şiddete karşı çok hassastırlar. Şiddetli bir yağmur onduline çatıların delinip çatlamasına ve bu çatlayan yerlerden sular akmasına sebep olabilir. Onduline çatılarda çatıda bulunan bacaların kenarları ve detay yerleri su izolasyonunun yapılması oldukça önemli ve teknik bir uygulama olduğundan dolayı bu alanlar yapılırken usta ellerce ve dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Ondüline çatı aktarımı yapılırken ilk olarak hasarlı olan ondulineler tespit edilir ve bunlar yenileri ile değiştirilir. Baca kenarları izolasyonu yapılırken alüminyum folyolu mebran kullanılır ki burada oluşabilecek bir çatlaktan dolayı içeriye herhangi bir su sızması olmasın.

Kiremit İle Çatı Aktarımı

Kiremit çatıların tamir gereksinimleri aslında diğer çatılara göre çok daha uzun olsa da kiremit çatıların yapımında kullanılan kalitesiz malzeme ve eksik işçilik kiremit çatıların dayanaksız olmasına neden olmaktadır. Kiremit çatı aktarımında genelde yapılan işlemler aynıdır. Hali hazırda bulunan kiremitlerin kaldırılması, kırık ve çürük kiremitlerin atılması, mevcut ahşap karkasın gerekli kontrollerinin yapılması, mevcut kiremitlerin alt sırasının galvaniz bir tel ile bağlanarak düz bir şekilde döşenmesinin sağlanması, mahyaların kireçsiz harç ile dondurulması ve sulanması işlemleri yapılmaktadır. Kiremit çatı aktarımı iki şekilde yapılabilir. Bunlar;

  • Şilteli Aktarma: Şilteli aktarmada ilk yapılacak olan iş kırık ve hasar görmüş olan kiremitler değiştirilir. Baca etrafları alüminyum folyo mebran ile izole edilerek kiremitlerin altına Jut adı verilen çuvallı muşamba veya şilte serilerek su geçirmeyecek bir katman elde edilir.
  • Membranlı İzolasyon Aktarma: Bu yöntemde aslında şilteli aktarma yöntemi şeklinde yapılır ancak şilteli aktarma yönteminden farklı olarak P-3000 adı verilen keçeli, darbelere dayanıklı ve yırtılmaz membran kaynağı yapılır. Bu sayede su geçirimsiz bir alan sağlanır ve bu alanın üzerine kiremitler döşenir.

Shingle İle Çatı Aktarımı

Shingle Avrupa standartlarına göre 8 – 10 kg ağırlığındadır. Shingle çatı üzerinde rahatça hareket etmeye olanak sağlar. Esnek bir malzeme olmasından dolayı üzerinde çatlak oluşmaz, kırılmaz ve soğuk sıcak karşısında dayanıklı bir malzemedir. Uzun ömürlü ve su geçirmez özelliği ile diğer çatı malzemelerinden ayrılır. Parça parça montajı yapılan shingle malzemesinin altında su yalıtımı sağlayan membran ve bu membranın altında döşeme tahtası vardır. Shingle çatı aktarımı bu parçaların her birinin ayrı ayrı kontrol edilmesi ile yapılmaktadır. Çatı su almıyor ancak shingle parçaları kopmuş ya da bozulmuş ise bozulan malzemenin yenisi temin edilerek tekrar çivilenir. Eğer çatı su alıyor ise shingle malzemesinin altında bulunan membran zarar görmüş demektir. Eğer su alan kısım çatının belirli bir kısmı ise o kısım elden geçirilir eğer çatıya dışarıdan bakıldığında su alan yer tespit edilemiyor ise önce membran sonrasında shingle malzemelerinin komple değiştirilmesi gerekmektedir.

Çatı aktarımı işinde önemli kısımlardan biri ise çatı dere izolasyonudur. Çatı derelerinin izolasyonlarında su bazlı, içerisinde uçucu madde barındırmayan, tek parça ve güneş ışınları ile karşılaştığında yumuşayan malzemeler kullanılmalıdır. Çatı dere izolasyon yapılırken görüntünün güzel görünmesi amacıyla kullanılan fayans ya da seramik tarzı malzemeler izolasyon malzemesi olmadıkları için ömürleri aralarında derzlerin çatlama ömürleri kadar olacaktır. Eğer bu şekilde bir uygulama yapılacak ise öncesinde çatının su izolasyonunun yapılması gerekmektedir. Bu dereler bazı zamanlarda gizli dere olarak adlandırılabilmektedir. Bu gizli dereler iyi bir şekilde kapatılmaz ise oluşabilecek kötü hava koşullarında bu derelerde birikecek olan su çatı su izolasyonunu aşıp binanın su almasına sebep olabilmektedir. Bu sebeple çatı da gizli dere varsa bunun tespitinin yapılıp gerekli önlemlerin (Alüminyum membranlı folyo ile sarılması) alınması gerekir.

Yukarı