PET ŞİŞEDEN VE BALONDAN ABAJUR YAPMA SANATI - FARKLI KREATİF YÖNTEMLER
Pet Şişeden Ve Balondan Abajur Yapma Sanatı -  Farklı Kreatif Yöntemler
 
Pet Şişeden Ve Balondan Abajur Yapma Sanatı -  Farklı Kreatif Yöntemleri Denemeye Var Mısınız?

Bu yazımızda hayal dünyamızı biraz ortaya çıkarmanın vakti diye düşünüyoruz. Evinizde kullandığınız her dekoratif düzende sizin de payınızın olduğu bir gerçektir. Sizin zevkiniz, sizin seçimleriniz olmaktadır. Fakat bazen insanın yaratıcılık duygusu da depreşmiyor değil.
Hep aynı şeyleri görmekten sıkıldınız mı?
Maliyeti düşük, hobi amaçlı da olsa bir görsel uğraş yaratmaya var mısınız?
Bu defa tüm ipler sizin evinizde, olsa da olmasa da sizin emeğiniz ile ortaya çıkmış bir hayal ürünü evinde ait olduğu yere gitmeyi bekliyor.
Kitap okurken kullandığınız abajurlar, aydınlatmalar, salonda, yatak odasında, çocuk odasında kapı yanlarında boylu boyunca ayaklı duran ışıklandırmalar. Evinizin her yanına dağılım gösterme özelliğine sahip olan abajurdan bahsediyoruz. İster uzun ayaklı, kapı eşiklerini ya da oturma koltuğunuzu aydınlatan, ister çocuk odasında hayali bir şölen olarak odayı aydınlatan ürünler… Asılı olanlar ve bir yere monte edilenler…
Bu defa satın almadan, sizin yeteneğiniz ile ortaya çıkmış bir abajur denemenizi istesek, cevabınız ne olurdu? Öyle çok zor ürünlerde değil hani, merakınız varsa haydi başlayım.
 
Pet Şişe Ürününden Abajur Yapma Sanatı
Diyelim ki bir doğum günü partisi vereceksiniz, ya da ufak çaplı balolar yapıyorsunuz, misafirleriniz çok, özellikle de çocuklu oluyorsa tam size göre bir uğraş bu.
Ya da anaokulunda etkinlik düzenleyeceksiniz, ışıklandırmanız az. Ya da çocuklara el işi dersi öğreteceksiniz güvenliği sağladığınız zaman öğretici olarak gösterebilirsiniz. Bu konu da sizin alanıza hitap edecek diye düşünüyoruz. Abajurlar ise el yakıyor. O zaman hem eğlenmek, hem de görsek zevki ön plana çıkaracak olan çalışmaya başlayabiliriz.
Bize lazım olan malzemeler şöyle:
Pet Şişeler
Tutkal
Renkli İp (Kalın)
Aydınlatmak için Kablo
Biraz Su
Makas

Cam Şişe
Bu dekoru oluştururken pet şişesini istediğiniz ebatlarda seçebilirsiniz, boyut vermek konusunda sınırlı değiliz. Fakat büyük bir renkli abajur olmasını istediğimiz için 5 litrelik su petlerinizi öneririz. Bu pet şişesini tam ortadan kesin, bir tarafta o bekleye dursun. Büyük bir kavanozun içine, orta boyda olabilir, beyaz tutkalın bir bölümünü kavanozun içine boşaltın. Üzerine miktarda su dökün, yarı yarıya eşitlemenize gerek yok, sadece o macunsu kıvamdan kurtulsun diye tutkalı yumuşatan bir uygulama oluyor.
Kendi renk seçiminizle ile beğendiğiniz kalın ipi de tutkalın içine, kavanozun derinliklerine salın. Amaç her ikisinin bolca karışmasıdır, ipin ucunu tamamen kavanozun içine sokmayın, çünkü kesilen pet şişenin üzerine sarmak için kullanacağız bu yöntemi. Pet şişenin yukarı kısmına, dairesel hareketler ipimizi yayıyoruz ve yapışması için bir saat kadar bekliyoruz. Pet şişenin kapağını tam ortadan delin, böylece elektrikli kabloyu oradan sokacaksınız. Aydınlatıcımızı pet şişenin kapağından içeriğe sarkıtın. Sonrası yine size kalıyor, istediğiniz her detayla gerek kapağın üzerini, gerekse ip ile sarılı alana dekorlar yapıştırabilirsiniz. Ufak çiçekler olabilir, el yapımı boşta duran ürünler kullanabilirsiniz.
İşlem tamamlandığında, isterseniz bir yere birkaç örneğiyle beraber asın. Işığın yaydığı renk ile uyum sağlayan iplerin dokusu coşkulu bir ambiyans yaratmanızı sağlayacak.
 
Balondan Abajur Başlığı
‘’Nasıl olacak bu?’’ diyor musunuz?
 ‘’Balondan da abajur olur mu?’’
   Çok şık olur desek.
Fakat bu konuda balondan destek alacağız desek daha iyi olur. Güzelce şişirilmiş balona, beğendiğiniz bir renkteki ipi dolayın. Önce sadece balona sarın. Bir güzel düğüm atın. Doladığınız bu ipin üzerini, hemen tutkallayın ki, sertleşsin ve açılmasın. Bir süre kadar, iyice donuncaya dek bekletin. Sonrası çok eğlenceli. İğne yardımı ile balonu patlatın. Balon sadece dekoru oluşturmak için bir aşama olmuş oldu. Oluşan kalıbın alt kısmını kesin ve balonun artığını, sönmüş parçasını çıkartın. Daha sonra ise ışıklandırmanızın üzerine aydınlatıcı abajur kabınızı yerleştirin. Zevkinize göre de süsleyin.
 


Pet Şişeden Ve Balondan Abajur Yapma Sanatı - Farklı Kreatif Yöntemler yazısı, pet, pet şişe, abajur yapımı kelimeleriyle etiketlenmiştir.

YORUMLAR

YORUM YAZ
  • Semra Çorlu
    07.09.2016
    Pet şişenin ısınıp şekil değiştirmemesi için ne yapmalıyız.O sıkıntıyı nasıl çözeceğiz???Lamba yandıkç ısınacak.

YORUM YAZ

      Güvenlik Kodu
Yukarı